Luovuttamisen ilo

Ollaan aivan Turun ydinkeskustassa, KOY Alexandran toisessa kerroksessa, Kauppiaskadun ja Aurakadun välissä. 

– Viime tiistaina suoritettiin rakennusvalvonnan käyttöönotto- ja loppukatselmus. Siinä todettiin, että kohde on nyt otettu käyttöön, eli se ei ole enää työmaa. Jos kyseessä olisi asuinrakennus, tänne saisi nyt muuttaa. Katselmuksen jälkeen tilat voidaan luovuttaa tilaajalle, vastaava mestari Mikko Riski iloitsee.

Torstaina 1. huhtikuuta Rakennustoimisto Laamo luovutti 529 neliön toimitilat Fimbul Invest Oy:lle, joka on urakan tilaaja. 

Vastaanottotarkastuksen sisältö

Tilojen luovutus kuulostaa juhlavalta tapahtumalta. Oliko tarjolla teetä ja torvisoittoa? – Ei ollut. Itse asiassa tilojen luovutus –  eli urakan vastaanottotarkastus – tapahtui etäyhteydellä. Normaalioloissa luovutus tehdään paikan päällä.

Mitä vastaanottotarkastuksessa tapahtuu? – Vastaanottotarkastus on standardimuotoinen tilaisuus. Siinä todetaan urakkasuorituksen sopimuksenmukaisuus. Yleensä olennaisimpia asioita tarkastuksessa ovat ”sopijapuolten toisiinsa kohdistamat vaatimukset”. Pähkinänkuoressa se tarkoittaa sitä, tilaaja edellyttää mahdollisten havaittujen puutteiden korjaamista, ja urakoitsija edellyttää, että sovitut maksut maksetaan. Lisäksi tarkastuksessa sovitaan, miten menetellään takuuaikana, Mikko kuvailee tilaisuuden tarkoitusta.

Luopumisen tuskaa?

Onko työmaasta haikea luopua? – Yleensä on pikemminkin huojentavaa, kun työn saa valmiiksi ja asiakkaalle. Niin kauan kuin työmaa on käynnissä, on pientä stressiä, Mikko tunnustaa. – Jokaisella työmaalla on vähän eri työporukka, kun eri työmailla on eri aliurakoitsijat ja ulkopuolista työvoimaa omien lisäksi. Joskus kohdalle osuu tosi hyvä tiimi, ja silloin voi olla vähän haikeutta, kun porukka hajoaa ja se omanlaisensa mainio meininki päättyy.

Hiljaiset huoneet

– Vaikka tilaaja on Fimbul Invest Oy, olemme tehneet tilat heidän vuokralaiselleen. Olemme kuulleet heidän toiveensa ja tarpeensa. Tässä rakennusprojektissa erityispiirteenä on lukuisat äänitiiviit tilat. Tuntuu vähän oudolta mennä äänieristettyyn huoneeseen. Siellä on täysin hiljaista, vaikka ollaan ihan kauppatorin myllerryksen kyljessä. Tervetuloa töihin tänne, Mikko toivottaa kuuluvasti.

Uudet toimitilat sijaitsevat ortodoksisen kirkon takana.