As Oy Liedon Viisto on nyt valmis!

Liedon Vanhalinnan Viisto on 5 asunnon rivitaloyhtiö, jossa on erikseen yksi paritalo. Viisto tarjoaa perheasumista parhaimmillaan – rauhallinen sijainti, vehreä luonto sekä toimivat liikenneyhteydet ovat avain mukavaan asumiseen.

Viiston asuntoja aloitettiin rakentamaan lokakuussa 2020 ja rakentamisesta vastasi Rakennusliike Kemppe. Projektina kohde oli yksinkertainen, koska kaikki asunnot olivat samanlaisia keskenään, vain paritalo ja rivitalo asunnot olivat toistensa peilikuvia. Asunnot olivat myös materiaaleineen yhteneväisiä. Haastetta projektiin toi rinnetontti ja monimuotoisten rakennusten maatyöt, jotka vaativat normaalia enemmän tarkkuutta, jotta kaikki saatiin kohdalleen.

Rinnetontti
Rinteeseen rakentaminen vaati tarkkuutta ja huolellista suunnittelua.

Projektin vastaavan työnjohtajan Joonas Salon ajatuksia projektista

”Pääsimme käyttämään yrityksen vahvuutta tekemällä suuren osan kohteesta rakennusalalla kauan olleiden omien ammattilaisten työntekijöidemme toimesta. Aikataulun ollessa riittävä, pystyivät ammattilaiset tekemään yksityiskohtia myöden hienoa jälkeä, ja tästä on myös tullut paljon hyvää palautetta.

Sauna ja Olohuone
Viistossa on kiinnitetty huomioita erilaisiin yksityiskohtiin.

Muutamana esimerkkinä yksityiskohdista ovat listattomat saunat, jotka on tehty niin viimeisen päälle, että niitä voisi kutsua melkein taideteokseksi, ja parketit, jotka jatkuvat huoneesta huoneeseen samaa linjaa, eikä ovien kohdalla tapahdu pykällystä. Nämä ja monet muut asiat osoittavat, että yksityiskohtiin ja laatuun on kiinnitetty kohteessa huomiota.


Viisto keittiö
Ruusunkultaiset yksityiskohdat keittiössä kiinnittävät katsojan huomion.

Tässä projektissa sain enemmän vastuuta, kuin aikaisemmissa projekteissa ja se on tuntunut hyvältä. Projektin aikataulutus oli hyvin onnistunut, vaikka viime talvi vähän meinasi aiheuttaa sen osalta haasteita. Saatiin aikataulu kuitenkin hyvin kirittyä ja loppu mentiinkin oikeastaan täysin alkuperäisen suunnitelman mukaan. Kaiken kaikkiaan erittäin mieleinen projekti omalta osaltani – alusta loppuun. Saanut kantaa vastuun ja samalla tiennyt tarkkaan mitä on sovittu ja päätetty. Muutenkin rivitalorakentaminen oli ennen projektia ollut haaveena ja nyt se toteutui!”


Turun Yliopistosäätiön toimitusjohtaja Mikael Luukanen kommentoi As Oy Viiston lopputulosta

Turun Yliopistosäätiö on erittäin tyytyväinen As Oy Viiston toteutukseen ja lopputulokseen. Ympäristöönsä hienosti sopivat asunnot ovat laadukkaasti toteutettuja. Asuinkustannuksiltaan edullisen ja helppohoitoisen yhtiön asunnoissa on hyvä yksityisyys. Samalla Vanhalinnan luonto ja Aurajokilaakson kansallismaisema aukeavat upeasti jokaiseen huoneistoon suurten terassien ja ikkunoiden kautta.

Tavanomaista parempi suunnittelu ja työn jälki sekä näkyy että tuntuu Viistossa. Arjen näkökulmasta Viisto on muutaman minuutin päässä vaikkapa TYKSistä ja Turun yliopistosta, mutta silti luonnon rauhassa – toteaa Mikael.