Arjasmaa Yhtiöillä kasvatetaan tulevaisuuden tekijöitä

Tervetuloa tutustumaan meidän tulevaisuuden tähtiin!

Juuso Alin, Kemppe

Juuso aloitti Kemppellä kaksi vuotta sitten, valmistumisen jälkeen ja pääsi heti mukaan As Oy Riman projektin loppuvaiheeseen vastaavaksi mestariksi. Nykyään Juuso toimii työnjohtajana Kemppellä. Tämän hetkisiin työtehtäviin kuuluu aikataulujen suunnittelu, aliurakoitsijoiden ja työntekijöiden työn valvominen, ongelmien ratkaisuja sekä talouden hallintaan liittyviä asioita kuten laskut ja talouden yleinen seuraaminen. Ongelmien ratkaisukyky nousee esille ja Juuso toteaa, ”Pitää osata tehdä päätöksiä nopeasti, koska aikaa ei ole liikaa. Jos ei pysty itse tekemään ratkaisuja, muilta saa helposti apua erilaisissa tilanteissa.”

Usein työpäivät kuluvat suurimmaksi osaksi tietokoneen ääressä. Juuso vastaa myös asiakaspalvelusta, ”Omalla tavalla asiakaspalvelu sopii minulle ja rauhalliselle luonteelleni”. Juuson tavoite on kehittyä ja päästä useiden mielenkiintoisten ja erilaisten projektien pariin. Kokemuksen kautta kertyy itsevarmuutta ja oman osaamisen lisääminen on suurin tavoite tällä hetkellä. Mielenkiintoinen projekti on viime kesän Turun Taidekampuksen saneeraus. ”Kohteena mielenkiintoinen ja näkyvä rakennus. Haaste kiinnostaa aina ja vanhat rakennukset kiehtovat eritavalla”, sanoo Juuso.

Mikä olisi joku unelma projekti tulevaisuudessa? ”Arvokiinteistöt kiinnostavat sekä uudispuolen rivitalorakentaminen. Haastavat ja hienot rakennukset olisi se mun juttu”, toteaa Juuso. Entä oma talo? ”Se on varmasti listalla tulevaisuudessa.”

Miltä tuntuu, että valittiin tulevaisuuden tähdeksi? ”Noh hyvältä tuntuu vaikka on vaikea ottaa kehuja vastaan. Tärkeä asia ja täytyy ottaa kunnia, vaikka en olisi arvannut, että osuu kohdalle.” Kemppen toimitusjohtaja Pauli Rautanen kommentoi Juusoa näin: Juuso on työssään tunnollinen, rauhallinen ja aidosti tykkää työstään. Työn lopputulos on tärkeä, löytyy siis merkittävää ammattiylpeyttä. Juuso haluaa jatkuvasti lisää haasteita sekä päivittää säännöllisesti osaamistaan. Juuson taito toimia itsenäisesti on uskomaton. Lyhykäisyydessään, nuori tähti vielä vähällä kokemuksella, joka toimii vanhemman kokeneen ammattitaidolla!

Mikko Lähteenlahti, Isotalo

Mikko aloitti Isotalolla vuonna 2018 harjoittelijana rakennusmestarin opintojen ohella. Vuonna 2021 alkoi virallinen työnjohtajan ura, vaikka harjoittelun aikana oli jo tullut tehtyä työnjohtajan tehtäviä. Mikon työtehtäviin kuuluu mm. aliurakoitsijoiden työn valvominen, aikataulutus, työturvallisuuden varmistaminen sekä työmaan ilmapiirin parantaminen. ”Aika on rahaa”, toteaa Mikko – hyvällä suunnittelulla tehtävät sujuvat sutjakkaasti.

”Seuraava tavoite urapolulla olisi varmaankin vastaava mestari, toisaalta tavoite on myös kehittyä koko ajan paremmaksi työnjohtajaksi”, pohtii Mikko. Mielenkiintoisimmaksi projektiksi nousee käynnissä oleva IsoRoban työmaa. ”Kohteessa pääsee haastamaan itseään ja olen oppinut paljon uutta esimerkiksi putkipuolesta ja sähköstä. Hyvä kun on työparina kaksi kokenutta niin ei tarvitse yksin miettiä ratkaisuja. Haasteet kiinnostaa ja haasteet otetaan mielenkiinnolla vastaan”, sanoo Mikko.

Jos saisi valita minkälaisen projektin pariin pääsee tulevaisuudessa niin uudisrakentaminen olisi Mikon listalla. ”Jotain uutta ja isoa”, kuvailee Mikko.

Miltä tuntuu, että valittiin tulevaisuuden tähdeksi? Naurahduksen jälkeen Mikko toteaa, ”Kai tämä on ihan hyvä, että pääsee edustamaan ja kai on jotain tullut tehtyä oikein.”  Ja on tullut tehtyä, Isotalon tekninen johtaja Jani Pesonen kuvailee Mikkoa näillä sanoilla: ”Mikko on todella vastuullinen työntekijä ja aina hyväntuulinen. Esille nostettava piirre on hyvä asenne kaikkeen tekemiseen ja into oppia uutta päivittäin. Siinä on ainekset tulevaisuuden tähteen.” 

Michael Petterson ”Mikke”, Laamo

Mikke aloitti Laamolla harjoittelijana kesätöissä, jolloin opinnot olivat jo melkein purkissa. Ensimmäiset vuodet Mikke toimi työmaainsinöörinä mm. Electrocityn ja Calonian projekteissa. Sen jälkeen urapolku eteni projekti-insinööriksi ja hän vastasi mm. aikatauluista ja kustannuksien seurannasta. Nykyään Mikke toimii projektipäällikkönä ja vastaa projektien etenemisestä ja hankinnoista. Uran kehityksen kaaren aikana Mikke ehti myös rakentaa omaa taloa. Kahdeksan vuotta Laamolla tuli täyteen sattumalta juuri haastattelupäivänä!

Mielenkiintoisimpiin projekteihin mahtuu Suomen yliopistokiinteistöjen projektit, jotka ovat olleet vaativia ympäristömerkkien sekä Terve Talo hankkeen vuoksi. ”Projektit ovat vaatineet tarkkaa työtä ja ovat olleet todella opettavia. Ympäristön huomioiminen ja ekologisuus ovat tärkeitä ja nousevia arvoja rakennusalalla”, pohtii Mikke. 

Oma urapolku voisi laajentua yrityksen ja työmaiden toiminnan kehittämiseen, jonka Mikke kokee mielenkiintoiseksi. ”Unelma projekti liittyy johonkin kulttuurihistorialliseen kohteeseen, koska se toisi haastetta ja haastava on aina motivoivaa ja mielenkiintoista”, sanoo Mikke.

Miltä tuntuu, että valittiin tulevaisuuden tähdeksi? ”No onhan se hienoa, kun nähdään, että on potentiaalia tulevaisuudessa.” Laamon tuotantojohtaja Mikko Mäntysaari ja työpäällikkö Ami Laamo kommentoivat Mikkeä näin: ”Mikke on ammattitaitoinen ja ahkera työntekijä. Miken tekemiseen ja hänen taitoonsa saada kaikki aikataulussa valmiiksi voi aina luottaa. Esille nostettava piirre on myös avuliaisuus muita kohtaan ja kiinnostus asioiden jatkuvaan kehittämiseen. Näin meidän tähti on varustettu.”Beda Haapalainen ”Mediapersoona”, Arjasmaa Yhtiöt

Beda aloitti Arjasmaalla lokakuussa 2021 suoraan koulun penkiltä. Työtehtävänä oli sisällöntuotanto ja Beda vastasi sosiaalisesta mediasta. Vaikka onkin mennyt vasta kuusi kuukautta, niin työnkuva on ehtinyt jo laajentua ja intoa riittäisi vaikka mihin projekteihin. ”Vastaan mm. sosiaalisesta mediasta, videoista, haastatteluista, kuvista, nettisivujen ajan tasalla pidosta, blogeista ja uutisista – voisi jopa sanoa, että mihin minun mielenkiintoa riittää sisällöntuotannossa, niin sitä pääsen kokeilemaan”, sanoo Beda.

Beda kamera kädessä toimistolla on jo tuttu näky ja Beda kommentoi, että ”On ollut todella positiivista nähdä miten kaikki ovat lähteneet mukaan erilaisiin ideoihin ja tuntuu siltä, että saadaan sisällöntuotannosta osa meidän arkipäivää. Olen tehnyt jo useita haastatteluja eikä ketään ole empinyt tilanteessa, vaan kaikki ovat olleet täysillä mukana. Yrityksen ilmapiiri on avoin uusille ideoille ja siinä ilmapiirissä on hyvä kehittää itseään.” Nimi Mediapersoona on tullut Laamolta.

Tämän hetkinen tavoite on lisätä osaamista ja siihen liittyvää itsevarmuutta usealla saralla. ”Koen, että tekemällä oppii parhaiten ja sitä pääsen täällä tekemään. Plussana on vielä sisällöntuotannon tekeminen konsernissa, jossa on monta yhtiöitä erilaisilla projekteilla”, toteaa Beda. Tähän asti mielenkiintoisimpia projekteja ovat olleet Laamo Golfin kuvaaminen sekä kaikki työmaahaastattelut.

Laamon toimitusjohtaja Ari Silvola kommentoi Bedaa näin: ”Beda on Arjasmaa Yhtiöiden sisällöntuottaja vailla vertaa. Hänellä on vahva perehtyneisyys sosiaaliseen median ja sen myötä mahdollisuus singahtaa kiertoradaltaan kasvukäytävän varrelle. Tähti tähtien joukkoon syntynyt.